Ten Bogaerde opbouw

Stichting George Grard

Plaatsing van "De Zee", Kunstencentrum Ten Bogaerde.

Sfeerbeelden opbouw eind juni 2016.

Ten Bogaerdelaan 10 , 8670 Koksijde.

 

 

Praktisch

 

Momenteel is het Kunstencentrum gesloten, maar het is wel mogelijk om het Kunstencentrum op aanvraag te bezoeken, met een gids (60 euro, max. 25 personen per gids).

Openingsuren

 

Tijdens de looptijd van de tentoonstelling Good Boy Bad Boy (24 juni - 24 september 2017) gelden de volgende openingsuren: dinsdag tot vrijdag: 11-18 uur - zaterdag en zondag: 10-18 uur

 

 

5 euro: toegangsticket

3 euro: personen met een beperking, 65+’ers, 13- t.e.m. 18-jarigen, studenten, reductiekaartenvanaf 10 personen (3 euro p.p.), op vertoon toegangsticket Frac Nord-Pas de Calais of NAVIGO expo Onze Vissers.

Gratis: inwoners Koksijde, tweederesidenten (op vertoon K-pas), t.e.m. 12 jaar, begeleider persoon met beperking, leerkrachten (op vertoon lerarenkaart), ICOM/VMV/FTG/Toerisme Vlaanderen, op vertoon combiticket Musea Koksijde / Museumpas Koksijde, op Open Museumdag (eerste zaterdag v/d maand).

 

 

Art Talk Ten Bogaerde: Chantal Grard, Adriaan Raemdonck en Niko Goffin

Het portret vóór en na de jaren 70

 

Panelgesprek

Met Chantal Grard, Adriaan Raemdonck en Niko Goffin

 

In Ten Bogaerde wordt het portret in de hedendaagse kunst benaderd vanuit verschillende invalshoeken: de vaste collectie George Grard en de tijdelijke expo Good Boy Bad Boy. We krijgen enerzijds werken van vóór de jaren 70 en anderzijds werken van na de jaren 70 te zien.

 

In een panelgesprek gaan Chantal Grard (behoedster van de collectie Grard) en Adriaan Raemdonck (van galerij De Zwarte Panter, vriend van George Grard) samen op zoek naar tegenstellingen en gelijkenissen tussen de gepresenteerde werken. Wat met het menselijk lichaam in de kunst van Grard naast de video art van Bruce Nauman? Het publieke popicoon tegenover het intieme model van Grard? Hoe evolueert portretkunst na Wereldoorlog II? Kunsthistoricus Niko Goffin treedt op als moderator en zoekt in een dialoog met het publiek naar de filosofische en esthetische waarden die deze tegenstellingen en gelijkenissen voeden.

Meer lezen

Waar:

Ten Bogaerdelaan 10

8670 Koksijde

 

Wanneer:

zondag 16 juli 2017 van 10:00 tot 11:30

Prijs: € 5.0

Basistarief: 5,00 €; Reductie: 3,00 €